Wedstrijdturnen


Valt een kind op door een grote mate van lenigheid, souplesse en/of kracht, dan kan het geselecteerd worden voor de ‘selectie’. Kinderen die deelnemen aan de ‘selectie’ trainen meerdere uren per week en nemen deel aan wedstrijden. Zij worden meer uitgedaagd en zwaarder belast tijdens deze extra trainingen. Door de vele uren die de kinderen samen in de zaal doorbrengen, is de selectie één van de meest hechte en gezellige groepen.

Hoewel onze vereniging geen wereldkampioenen zal afleveren in de nabije toekomst, is het wel de intentie om op regionaal en nationaal niveau behoorlijk mee te draaien. ZG&TV heeft op dit moment turnsters die uitkomen in de 3e tot en met de 6e divisie van het NTS (Nationaal Turn Systeem). Helaas zijn er te weinig jongens binnen onze vereniging om wedstrijdturnen aan te kunnen bieden. Gelukkig kunnen de jongens wel meedoen bij recreatief turnen.

Lesrooster

Woensdag
17.00 – 19.45 uur | Selectie turnen

Vrijdag
16.00 – 18.00 uur | Selectie
18.00 – 20.00 uur | Selectie

Meer informatie over contributie en bijkomende wedstrijdkosten vind je hier. Kom je van een andere vereniging waar je al ervaring hebt opgedaan in de selectie? Meld je dan aan voor een proefles. Je begint altijd bij Recreatief Turnen en van daaruit kun je uitgenodigd worden voor onze selectie. Meld je hier aan voor een proefles.

Niveau

Het niveau waarmee je aan de wedstrijden deelneemt, wordt bepaald door de trainers. Ook wordt er naar het geboortejaar gekeken. Als laatste bekijken we hoeveel turnsters per niveau er zijn en proberen we zoveel mogelijk kleine groepjes te maken.