Trainsters


Sonja & Mariska zijn de hoofdtrainsters bij ZG&TV. Met hun jarenlange ervaring én groot hart voor de vereniging dragen zij heel veel bij aan de club. De kleinschaligheid van onze vereniging maakt het een hele persoonlijke vereniging. Sonja en Mariska zijn ‘meer dan alleen trainsters’ voor veel van de leden, jong en oud. De goede band met de leden blijkt wel uit het feit dat veel oudere meiden vrijwillig komen helpen bij andere lessen, of de tekeningen die zij van de kleintjes krijgen. Het verenigingsgevoel is voor Sonja & Mariska vanzelfsprekend en belangrijk, dit brengen zij ook over op de leden.

De lessen en trainingen van Sonja & Mariska verschillen nét iets van andere verenigingen. Zij willen turnsters middels een persoonlijke, plezierige aanpak naar een hoger niveau brengen. Variatie is belangrijk bij hun manier van lesgeven. Geen les of training is dezelfde! Toestellen staan net weer even anders opgesteld of materialen worden toegevoegd om dezelfde oefening op een andere wijze aan te leren. En over materialen beschikt de vereniging! Ieder jaar sparen we, middels deelname aan acties, met zijn allen voor nieuwe materialen en toestellen.

Wil je een indruk krijgen van de lessen en trainingen? Bekijk dan de diverse filmpjes op deze website en volg ZG&TV op de Facebookpagina.

Sonja Giling

Sonja (links op de foto) is sinds haar 3e jaar verbonden aan onze vereniging. Sinds 1989 geeft zij training, inmiddels dus 31 jaar. Haar hart ligt bij het trainen van de selectie. Met haar turntechnische achtergrond weet zij als geen ander hoe de oefeningen uitgevoerd en aangeleerd dienen te worden. Naast lesgeven is zij ook één van onze juryleden. Sonja is het meest ervaren jurylid van ZG&TV met TD1, TD2 en TD 3 op zak. Met deze KNGU jurydiploma’s mag zij zelfs op NK’s jureren. In haar trainingen gebruikt ze vaak turn-steno om duidelijk te maken welke oefeningen geoefend dienen te worden. Zo raken de meiden direct bekend met de basis van jureren.

Mariska den Hartog

Mariska (rechts op de foto) verzorgt het merendeel van alle lessen en trainingen bij ZG&TV. Zij geeft al ruim 30 jaar turnles, waarvan al 18 jaar bij ZG&TV. Haar passie ligt bij lesgeven aan alle leeftijden, maar als ze zou moeten kiezen dan zou ze voor de peuters & kleuters kiezen. Dit is niet zo verwonderlijk aangezien zij naast het turnles geven ook fulltime werkt in de kinderopvang.

Jolanda

Jolanda geeft al jaren met veel enthousiasme de Aerofit les aan dames uit de omgeving van Zwaag.