Trainsters

Sonja en Mariska zijn de hoofdtrainsters bij ZG&TV. Met hun jarenlange ervaring én groot hart voor de vereniging dragen zij heel veel bij aan de club. De kleinschaligheid van onze vereniging maakt het een hele persoonlijke vereniging. Sonja en Mariska zijn 'meer dan alleen trainsters'  voor veel leden, jong en oud. De goede band met de leden blijkt wel uit het feit dat veel oudere meiden vrijwillig komen helpen bij de andere lessen, of de tekeningen die zij van de kleintjes krijgen. Het verenigingsgevoel is voor Sonja en Mariska vanzelfsprekend en belangrijk, dit brengen zij ook over op de leden.

De lessen en trainingen van Sonja en Mariska verschillen nét iets van andere verenigingen. Zij willen turnsters middels een persoonlijke en plezierige aanpak naar een hoger niveau brengen. Variatie is belangrijk bij hun manier van lesgeven. Geen les of training is hetzelfde! Toestellen staan net weer even anders opgesteld of materialen worden toegevoegd om dezelfde oefeningen op een andere wijze aan te leren. En over materialen beschikt de vereniging! Ieder jaar sparen we, middels deelname aan acties, met zijn alle voor nieuwe materialen en toestellen.

Wil je een indruk krijgen van de lessen en trainingen? Bekijk dan de diverse foto's en filmpjes op onze website en volg ons op de Facebookpagina van ZG&TV.

Sonja Giling

Sonja (rechts op de foto) is sinds haar 3e jaar verbonden aan onze vereniging. Sinds 1989 geeft zij training, inmiddels dus 35 jaar. Haar hart ligt bij het trainen van de selectie. Met haar turntechnische achtergrond weet zij als geen ander hoe de oefeningen uitgevoerd en aangeleerd dienen te worden. Naast lesgeven is zij ook één van onze juryleden. Sonja is het meest ervaren jurylid van ZG&TV met TD1, TD2 en TD3 op zak. Met deze KNGU jurydiploma's mag zij zelfs op NK's jureren. In haar trainingen gebruikt ze vaak turn-steno om duidelijk te maken welke oefeningen geoefend dienen te worden. Zo raken de meiden direct bekend met de basis van jureren.

Mariska den Hartog

Mariska (links op de foto) verzorgt het merendeel van alle lessen en trainingen bij ZG&TV. Zij geeft al ruim 30 jaar turnles, waarvan al 20 jaar bij ZG&TV. Haar passie ligt bij lesgeven aan alle leeftijden, maar als ze zou moeten kiezen dan zou ze voor de peuters & kleuters kiezen. Dit is niet zo verwonderlijk aangezien zij naast het turnles geven ook fulltime werkt in de kinderopvang.